Joustolainan usein kysytyt kysymykset

Täältä löydät vastauksen. Jos et, otathan yhteyttä!

Kuka voi saada Joustolainan?

Henkilö, joka on vakituisesti Suomessa asuva, luotto- ja oikeustoimikelpoinen ja varmistaa henkilöllisyyden tarjoamillamme vaihtoehdoilla sekä antaa selvityksen tuloista voi saada 2050-5000 € Joustolainan.

Miten Joustolainaa haetaan?

Joustolainan voi hakea ainoastaan netistä.

1. Valitse haluamasi ensimmäisen noston määrä ja laskun eräpäivä.

2. Tunnistaudu järjestelemään pankkitunnuksillasi.

3. Vastaa talouteesi koskeviin kysymyksiin ja hyväksy lainan ehdot.
4. Vahvista tulotiedot käyttämällä luotettavaa Instantor-työkalua. Kun käytät Instantoria saat luottopäätöksen ja rahat tillesi heti asiakaspalvelun aukioloaikoina
    ma-pe 8-21 ja la-su 9-20. Muussa tapauksessa laina siirretään tilillesi, kun olemme vastaanottaneet
    tuloselvityksen muulla tavoin. Katso täältä miten toimitat selvityksen tuloista muulla tavoin.

Mitä muita lainoja Risicum myöntää?

Risicum myöntää 500€, 750€ ja 1000 € suuruisia Kulutusluottoja. Kulutusluoton takaisinmaksu-aika on 12 kuukautta. Lainaa lyhennetään tasaerissä kuukausittain.

Kuinka monta lainaa voi kerralla saada ?

Toistaiseksi voit saada vain yhden Risicumin Joustolainan tai Kulutusluoton.

Milloin saan  lainapäätöksen ?

Kun käytät Instantor-palvelua tulotietojen antamiseen, niin saat lopullisen luottopäätöksen heti ja voimme siirtää rahat tilillesi. Jos Instantorin antamat tiedot eivät ole riittävät, lähtetämme sinulle tekstiviestin, jossa pyydämme lisäselvitystä.

Jos et  käytä Instantoria, niin  saat alustavan lainapäätöksen välittömästi, mutta rahat siirretään tilillesi kun olet antanut selvityksen muulla tavoin.

Lainahakemuksia otetaan vastaan 24 tuntia vuorokaudessa. Rahat maksetaan  tilille ma-pe klo 8-21 ja la-su 9-20.

Miksi tarvitsemme kopion palkkakuitistasi tai vastaavan tositteen?

Laki vaatii meitä varmistamaan takaisinmaksukykysi. Kun käytät turvallista ja ilmaista Instantor-työkalua, niin sinun ei tarvitse lähettää erillistä selvitystä. Vastuullisena toimijana, aivan kuten pankitkin, haluamme myös itse varmistaa, että takaisnmaksukykysi on riittävä. Tuloselvityksenä voimme tapauskohtaisesti käyttää myös esim. henkilön julkisia verotietoja luottopäätöksen tekemisessä.

Jos et käytä Instantoria, niin pyydämme sinua silloin vielä lähettämään kopion palkkakuitista tai tiliotteen viimeiseltä kolmelta kuukaudelta (yrittäjiltä pyydämme verotuspäätöstä ja eläkeläisiltä eläkepäätöksen lähettämistä).

Milloin saan rahat tililleni?

Laina siirretään hakijan tilille asiakaspalvelun aukioloaikoina  ma-pe 8-21 ja la-su 9-20. Rahat näkyvät tilillä yleensä heti, mikäli luotonsaajan ilmoittama tili on jossakin seuraavista pankeista: Nordea, Danske Bank, Osuuspankki, Säästöpankki, Ålandsbanken, Handelsbanken, Tapiola Pankki tai Paikallisosuuspankit. Muissa tapauksissa rahan siirtymisessä tilille voi kestää 1-2 pankkipäivää.

Tekstiviestillä teet noston milloin ja mistä tahansa, lähettämällä viestin: R SUMMA numeroon 16450, esim. R 200 . Tekstiviestin hinta on operaattorin määrittelemä hinta, ja me emme peri viestistä lisämaksua.

Uusien Joustolainojen asiakkaille laina on koroton ensimmäisen laskutuskautesi ajan, keskimäärin 30 päivää.  Jos olet valinnut eräpäiväksesi kuun 15. päivän, laskutuskautesi on lainan avauspäivästä kuun viimeiseen päivään. Jos olet valinnut eräpäiväksesi puolestaan kuun viimeisen päivän, laskutuskautesi on lainan avauspäivästä kuun 14. päivään asti.

Mille summalle ja miten korkoa kerääntyy?

Jos maksat koko nostamasi lainasumman Joustolainasta meille takaisin ensimmäisen laskusi eräpäivään mennessä.

  • Saat korotonta maksuaikaa ensimmäiselle laskulle keskimäärin 30 päivää. Korottomia maksupäiviä on vähintään 14 ja maksimissaan 47 päivää.
  • Lopullinen koroton maksuaika määräytyy oman eräpäivävalintasi mukaan.
  • Ehdotamme sinulle automaattisesti hakemuksessa sitä eräpäivää, jolla saat maksimaalisen määrän korottomia maksupäiviä.
  • Jos eräpäiväsi on kuun viimeinen päivä, ensimmäinen Joustolainasi laskutuskausi on lainan avauspäivästä kuun 14. päivään asti.

 

Voinko hakea lainaa myös aukioloaikojen ulkopuolella?

Kyllä, lainahakemuksia vastaanotetaan 24 tuntia vuorokaudessa, jokaisena viikonpäivänä. Käsittelemme hakemuksia aukioloaikoinamme ma-pe 8-21 ja la-su 9-20.

Mitkä ovat lainaehdot?

Tutustu lainaehtoihin huolella. Lainaehdot löydät kohdasta lainaehdot. Jos sinulla on kysyttävää, niin olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.

Miten turvallista lainan hakeminen on?

Erittäin turvallista. Hakeminen tapahtuu suojatussa yhteydessä. Toimimme yhteistyössä pankkien kanssa ja olemme huolehtineet tietoturvastamme. Laskutustamme ja perintää hoitaa iKassa Finland Oy.

Voinko peruuttaa lainahakemukseni?

Voit peruuttaa myönnetyn lainahakemuksen 14 vuorokauden kuluessa luottopäätöksen tiedoksisaamisesta.

Miten asetaan lainauskiellon?

Henkilökohtaisen lainauskiellon voit pyytää asiakaspalvelustamme numerosta 0200 90900(pvm/mpm).

LAINAN TAKAISINMAKSU JA LASKUTUS

Milloin laina pitää maksaa takaisin ja voinko itse valita eräpäivän?

Eräpäiväksi voit valita kuukauden 15. tai viimeisen päivän. Laskun eräpäivää ei voi vaihtaa laina-aikana.

Kuinka maksan lainaani takaisin?

Saat lainastasi laskun kerran kuukaudessa. Voit maksaa laskussa näkyvän lyhennyksen tai halutessasi sitä suuremman summan. Jos haluat maksaa lainan kokonaisuudessaan pois, ota yhteyttä asiakaspalveluun. Maksettava erä on kuitenkin aina vähintään laskusta ilmenevän lyhennyksen suuruinen summa.

Voiko lainan erän maksaa takaisin ennen eräpäivää?

Kyllä. Lainan ennenaikainen takaisinmaksu on mahdollista aiheuttamatta lisäkuluja lainaajalle. Lainasumma on kuitenkin aina lainaehtojen mukainen.

Voinko tehdä ylimääräisiä suorituksia lainalleni?

Kyllä. Viitenumerosi pysyy samana koko laina-ajan ja voit milloin tahansa tehdä ylimääräisiä suorituksia lainallesi.

Pitääkö maksaa, jos en ole saanut lainasta laskua?

Kyllä. Mikäli jostakin syystä lasku ei ole tullut lainanottajalle kymmenen päivän kuluessa laskutuskauden päättymisestä, tulee hänen omatoimisesti ottaa yhteyttä Risicum.fi:n tai iKassan asiakaspalveluun.

HYLKÄYSPERUSTEET

Miksi lainahakemukseni hylättiin?

Yleisimmät syyt hylkäystilanteissa ovat:

  • Annetut tulotiedot ovat puutteellisia tai annetut tiedot eivät riitä takaisinmaksuun.
  • Hakija ei ole maksanut aikaisempia lainojaan luotonantajalle tai konserniin kuuluville yhtiöille. Huomioithan, että luotonantaja Aurajoki Nordic Oy myöntää lainoja myös Laina.fi palvelussa.
  • Hakijalla on luottohäiriömerkintä tai maksuhäirömerkintä.
  • Lainan myöntämisen edelletykset eivät täyttyneet.

Saako useampi henkilö lainaa samalle pankkitilinumerolle?

Ei saa. Hakemus hylätään, jos hakemuksessa käytetään tiliä, jolle on aikaisemmin myönnetty laina toiselle henkilölle.

Kuinka monta lainaa voin hakea kerrallaan?

Myönnämme ainoastaan yhden Joustolainan kerrallaan.

Luottolimiitti: vuotuinen nimelliskorko 29%-39%, nostopalkkio 12,5%, laskutuslisä 4,90€, luottolimiitin koko min. 2050€ ja max. 5000€.Todellinen vuosikorko: max. 77,16 %. Esimerkkilaina: kaikki kulut huomioiva kokonaiskustannus tyypilliselle 1600€:n nostetulle luotolle on 2482,83€, mikäli asiakas maksaa lainan takaisin 31:ssä kuukausittaisessa erässä käyttäen minimilyhennystä. Laina-aika: min. 3 kuukautta, max. 51 kuukautta.