Pikalaina - Joustolaina vai kulutusluotto?

Elämässä tulee eteen hetkiä, jolloin tarvitaan enemmän käteistä, kuin mitä lompakko antaa myöten. Odottamattomat tapahtumat tai yllätykset, kuten esimerkiksi kotiin suunniteltu remontti, joka osoittautui odotettua kalliimmaksi, tai perheen autoon ilmestyneet ongelmat, jotka tarvitsevat kipeästi korjausta, television tai pesukoneen hajoaminen, sekä monet muut menot tekevät tuntuvan loven kodin talouskassaan.

Moni suunnittelee pimeinä vuodenaikoina  tulevan kesän lomamatkaa etelän lämpöön, mutta aina silloin tällöin lomaksi suunniteltu matkakassa kuluu odottamattomien menojen kattamiseen. Pitkään kaivattua kesälomaa ei haluta viettää kotona hellettä odotellen, mutta lomalle olisi ihanan rentouttavaa päästä.

Vastaavan tyyppisissä tapauksissa kannattaa harkita Risicumin tarjoamia erilaisia luottovaihtoehtoja, joilla rahoittaa tarpeelliset hankinnat. Kodin ostoihin ja muihin menoihin sopivimmat lainamuodot ovat joustolaina ja kulutusluotto. Nämä kaksi lainamuotoa ovat kuluttajalle käyttökelpoisia luottoja, jotka sopivat lukuisiin eri tilanteisiin.

Joustolaina – käytä tarpeidesi mukaan

Joustolaina on monessa suhteessa erittäin sopiva lainamuoto, sillä laina on nimensä mukaisesti juurikin joustava, eli asiakas voi nostaa lainaa omien tarpeiden mukaan aina hänelle myönnettyyn luottorajaan saakka. Risicumin tarjoama joustolaina on kätevä, sillä laina on asiakkaan käytössä jatkuvasti ja lyhennykset lasketaan käytetyn luoton määrän mukaisesti. Tämä tarjoaa asiakkaalle runsaasti pelivaraa ajatellen mahdollisia tulevaisuudessa ilmestyviä menoja.

Joustolaina on ihanteellinen pienempien menojen kattamiseen ja sen toimintoa voidaan verrata luottokorttiin. Maksat vain siitä mitä käytät, mikä luo vaivattoman tavan käyttää lainaa odottamattomien kulujen peittämiseen eräänlaisena vararahastona eli reservinä.

Aina silloin tällöin kohdalle osuu tilanteita, jolloin ylimääräinen raha olisi tarpeen, kuten esimerkiksi vauhdikkaan kesäloman jälkeen saattaa lompakko olla hälyttävän tyhjä, tai iloinen joulurieha ja uuden vuoden juhlinta ovat jättäneet jälkeensä budjetin, joka osoittaa pahasti miinusta.

Tai kenties astianpesukone ilmoitti tiskanneensa astiasi viimeisen kerran ja on aika hankkia uusi tilalle. Joustolaina saattaa rauhoittaa myös mieltä, kun tietää olevansa varautunut mahdollisesti tulevaisuudessa tapahtuviin pienimuotoisiin taloudellisiin takaiskuihin.

Kulutusluotto – suuriin hankintoihin

Kulutusluotto poikkeaa selkeästi joustolainasta, sillä kulutusluotto maksetaan kokonaisuudessaan asiakkaan tilille ja luottoa maksetaan takaisin tasaisissa erissä, jonka koko riippuu lainatun summan määrästä. Tämä lainamuoto sopii erinomaisesti suurempiin hankintoihin, jolloin tarvitaan suurempi summa käteistä kerralla. Näin asiakas voi maksaa saamaansa lainaa pienemmissä erissä takaisin ja kodin talouskassa pysyy tasapainossa. Risicum tarjoaa luotettavaa ja kätevää kulutusluottoa kohtuullisin lyhennyksin, mikä on eduksi asiakkaan maksukyvylle.

Kulutusluotto on näppärä lainamuoto esimerkiksi kotiin tehtävissä isoissa ostoksissa. Televisio, tietokone, tabletti tai uusin älypuhelin ovat haluttua tavaraa ja joitakin näistä laitteista tarvitaan päivittäin, jotta arki rullaisi mahdollisimman sujuvasti. Myös matka jonnekin lämpimään hoituu huolettomammin, kun tietää, että mukana on hieman ylimääräistä rahaa. Suuremmat remontit sujuvat jouhevammin Risicumin näppärällä kulutusluotolla, kun voit hoitaa koko remontin kerralla ilman rahapulan aiheuttamia ikäviä keskeytyksiä.

Olipa tarpeesi mikä tahansa, hoituu lainan hakeminen kauttamme helposti ja sujuvasti. Vastuullisena luotonantajana haluamme olla tukenasi sekä arjen suunniteluissa että yllättävissäkin tilanteissa.

Blogiterveisin,

 

Heini Risicumilta

Takaisin tiedotteisiin